Ontwerp Ann Pauwelijn

De Ganzenpaskruk is een multifunctioneel object dat zo ontworpen en gemaakt is dat het een levenslange reis door het huis kan maken. 

Kinderen gebruiken het om de snoepkast te plunderen, het wordt als zitje gebruikt voor een extra gast in de eetkamer en je vindt het op een doordeweekse werkdag vaak in de buurt van de boekenkast. Als de rug wat strammer wordt, doet het perfect dienst als voetbankje om de veters te knopen. Daarna schuif je het terug tegen de muur in de hal of onder je bureaublad of wordt het weer je trapje om de bovenste plank van je garderobe te bereiken om een paar minuten later terug je favoriete nachttafeltje te worden. 

 

Potentiële gebruikers zijn links- of rechtsvoetig, al hebben sommigen geen voorkeur. We kunnen dit gemakkelijk testen door te kijken met welke voet de gebruiker eerst een trap op gaat, die zet namelijk de stabielste voet eerst. De Ganzenpaskruk is een kruk en een trapje. Door het combineren van een linkse en een rechtse versie zijn ze ook moduleerbaar tot een bankje of in een set van twee linkse en twee rechtse zijn ze omvormbaar tot een lage tafel .

 
Foto Serge Verbanck